Spoko Milosz Wiekszosc z nas tych wegli z warzyw nie bierze pod uwage. Niewiem jaki miales stosunek bialka do tluszczy ale przy takim zalozeniu Twoj organizm czerpal energie z bialek i tluszczy, wiec... Dobra koniec spamu
[...] na to, że śniadanie nakręci Twój całodniowy metabolizm i dostarczy energię potrzebną aż do obiadu. A więc na pewno dołóż coś do śniadania. Ponadto mógłbyś napisać, jaki jest stosunek poboru energi z białek, ww, tłuszczy, bo mi, ani pewnie większości nie będzie chciało się liczyć.. Napisz też, między którymi posiłkami robisz trening. Moim zdaniem, [...]
Byku zgadzam sie ;) Serwatka ma takze najelszpe stosunek aminokwasow egzogennych do endogennych. Ale szybkosc trawienia powoduje, ze organizm nie nadarza wykorzystywac tego bialka na budowe miesni i duza ilosc ulega spaleniu oraz wykorzystnaiu na cele energetyczne :P(wyjatek po treningu) Wartosc biologiczna mowi na ile dobrze zostanie wykorzystana [...]
Zgadzam się jeśli chodzi o to że większość gainerów czy podobnych specyfików zawiera większy stosunek węgli w stosunku co do białek ale dla osób o wolnym metabolizmie wynaleziono też 1:1 i nikt nie każe ci brać kosmicznych dawek to prawda z tym że odkłada się ale ciężko przekroczyć dawkę 3 g na kg dlatego była moja sugestia odnośnie 1:1 Rafal38.
[...] w takiej opinii zawsze wciska się pewna doza subiektywizmu podyktowana tym, że chciało by się podpasować taki produkt pod siebie, ale podyskutować nie zaszkodzi. generalnie stosunek skłąd-przeznaczenie - bardzo wypaśny. REANIMATOR Nutrition info Per portion (95g) Protein 30,8g Kolhydrater 47g Varav socker 2g Fett 0,2g dobre proporcje. jak [...]
[...] , tłuszcz na kg 1,1 , węglowodany na kg 0,9 na forum pisze że od 1,6 powinno być białko, więc jeśli 1,4 to za mało, to piszcie ;) będę zmieniał... dodatkowo wykresy : stosunek dostarczonych białek : zwierzęce - 82% , roślinne - 18% kwasów tłuszczowych: nasycone- 30 %, jedno-nienasycone- 44%, wielo-nasycone - 26 % węglowodanów: błonnik- [...]
na poczatek wystarczy ci wpc ostrowia 80%białka ok 60 zł za 1,8kg jest to obecnie najlepsze białko na rynku jeśli chodzio stosunek jakość/cena jeśli ci smak nie podejdzie to wtedy możemy pogadać o lepszym białku..na razie kup te..izolatu białka się nei opłaca kupować..bo róznica jakościowa między wpc a wpi(izolat) jest niewielka..a cena znacznie [...]
[...] drugie ty i tak stał bys przy swoim. Siedze troche w temacie i chciałem ci pomóc, ale może się myle. Na zakończenie tylko dodam, że produkty mleczne posiadają bardzo wysoki stosunek laktoglobulin do laktoalbumin. Są to frakcje białkowe ce****ące sę różnym BV czyli wartością biologiczną czyli tzw. stopniem przydatności dla organizmu. [...]
[...] całym szacunkiem dla mojego przedmówcy ale magnez i wapń są związkami antagonistycznie działającymi(przeciwstawnie). I żadne połączenie, chociażby nie wiem jak był pozytywny stosunek jednego minerału do drugiego nie da Ci zadawalających rezultatów(chyba że kaps. jest tak skonstruowana że jeden ze związków wchłania się później). Jeżeli zjadasz 6 [...]
[...] jak Kick Some Mass, w którym jest też białko, glutamina i kreatyna. Białka serwatki są łatwo przyswajalne. powinno dostarczyć się około 60 g białka, aby zapewnić właściwy stosunek 1:1 między węglowodanami a białkiem.” Jay Cutler – „w ciągu ostatnich 30 minut treningu zjadam dwie miarki sproszkowanych białek [...]
[...] Reklamy, za swój cel uznał "intensyfikację działań profilaktyki osteoporozy poprzez wykreowanie mody na picie mleka". Inaczej mówiąc - jak będziesz miał ciepły stosunek do mleka, nie będziesz w przyszłości chodził o kulach. Stowarzyszenie promuje mleko za darmo. - Firmy reklamowe postrzegane są często jak krwiopijcy - przyznaje [...]
[...] bo masz wtedy ich nie dobór i żeby mięśni nie paliło a węgle a białka do pół godziny po treningu żeby szybciej odbudować spękane włókna warto czymś wspomóc wchłanianie białka może jakieś aminokwasy, znasz stosunek węgli do protein jaki musisz spożywać? Pamiętaj że osobom o słabym metabolizmie zaleca się proporcję 1:1 tyle białek co węgli.
[...] A do tego przykłady produktów, które zawierają odpowiednie składniki. Nic więcej. Dlatego jestem trochę jak dziecko we mgle, bo nie wiem czy jem odpowiednio dużo/mało, czy stosunek węgli, białek i tłuszczy jest odpowiedni, czy kaloryka jest w porządku. Jedynie na pierwszy posiłek umówiłam się z trenerem, że może być kolejnością zamieniony z [...]
[...] trawienne. Omega-6 w postaci pestek z dyni po treningu jest całkowicie niepotrzebne, a wręcz niekorzystne, niemniej jednak nie są potrzebne w diecie, gdyż mają słaby stosunek o3 do o6. Szynko to naprawdę kiepskie źródło białka, słaby profil aminokwasowy, sporo konserwantów i.t.d.. produkt wysoce przetworzony. Nie potrzebujesz ciastek, [...]
Azot stanowi 16% masy białek. Stosunek azotu przyswojonego z pokarmem do azotu wydalonego z moczem i potem nazywamy bilansem azotowym ustroju. W organizmach dojrzałych równa się on 1. Stan taki nazywamy równowagą azotową. Jeżeli ustrój pobiera więcej azotu niż wydala mówimy o bilansie azotowym dodatnim i ma on miejsce w organizmach młodych. Bilans [...]
[...] zauwazyc iz bialko z "puszki" jest troszke ciezej przyswajane z pewnego waznego wzgledu. Wszystko co spozywamy z dobrze zbilansowanym posilkiem zawiera odpowiedni stosunek mineralow, witamin, wegli, bialek itd. Bialka z pozywienia zawieraja wszelakie transportery itp. Przez co wartosc bialka z posilku bedzie zawsze lepsza. Stad tez [...]
[...] punktami) "jakosci" bialka. Jednym z nich jest slynne BV czyli "wartosc biologiczna" (ang. Biological Value). Jest to poprostu liczba okreslajaca stosunek azotu (kazde bialko go zawiera wiec tak najlatwiej to okreslic)) zaabsorbowanego (nie skonsumowanego, lecz juz strawionego) do azotu zatrzymanego w organizmie, czyli [...]
slicznie dziekuje:) a te bialka roslinne/zwierzece, blonnik, stosunek tluszczy bedzie ok? bo chce zeby bylo po 1 masowo a po 2 zrdowo hehe. chce aby szla mi czysta masa i dlatego jest wiecej tluszczy i bialek a mniej wegli, po treningu bede robil 20minut aero. problem jest taki ze bede jadl 4 posilki dziennie tzn 4 pelnowartosciowe i 5 w nocy [...]